Divočák na houbách
Suroviny
- 800 g Kančí maso
- 5 g Sůl
- 60 g Petržel - nať
- 10 g Nové koření celé
- 10 g Jalovec
- 250 g Houby nakládané
- 500 ml Víno červené
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 4 stroužek Česnek
- 4 cl Slivovice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 27 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 427.9 mg
- Vláknina 5550 mg
- Vitamín A 5550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jalovec a nové koření v hmoždíři podrtíme. Petržel jemně nasekáme. Promícháme s olejem a kořením. Česnek oloupeme, prolisujeme a rovněž zamícháme do směsi. Osolíme. 
- 
                                2Maso opereme, osušíme a potřeme okořeněným olejem. Pokapeme slivovicí. 
- 
                                3Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a plátky masa v něm opékáme přibližně 8 minut, přitom stále potíráme marinádou. 
- 
                                4Podlijeme vínem a vývarem a dalších 10 minut necháme táhnout. 
- 
                                5Houby necháme okapat a přidáme k masu. Vyjmeme maso, do výpeku zamícháme smetanu. 
- 
                                6Upravíme na talíře a podáváme se širokými nudlemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        