Zajíc s česnekem dušený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Nové koření celé
  • 8 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Zaječí maso
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 351.1 mg
  • Draslík 1646.5 mg
  • Vláknina 326 mg
  • Vitamín A 326 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky a potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí.

  • 2

    Porce zajíce osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté podlijeme pivem, přidáme nové koření a dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Před podáváním přimícháme jemně posekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu