Koroptev pečené s pestem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 115 g Sýr Parmezán
- 450 g Těstoviny Rigatoni
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Koroptev
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 6 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 4322 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 71 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 712 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 38.4 mg
- Vláknina 6908.5 mg
- Vitamín A 6908.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut. 
- 
                                2Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut. 
- 
                                3V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem. 
- 
                                4Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        