Srnčí kýta na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 290 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 800 g Srnčí kýta
  • 9 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Cukr krupice
  • 2 g Jalovec
  • 3 g Hřebíček
  • 4 g Pepř černý celý
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Víno bílé
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 dl Víno červené
  • 4 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1240 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 1660 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 504.6 mg
  • Vláknina 5020.8 mg
  • Vitamín A 5020.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso necháme 2-3 dny uležet v marinádě a v průběhu často otáčíme. Naložené maso vyjmeme, osušíme, zaprášíme moukou a na rozpáleném másle v pekáči opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme nakrájenou cibuli, vývar, 250 ml marinády, červené víno a cukr. Pekáč zakryjeme a pečeme velmi pomalu 4 hodiny, dokud maso není měkké, hojně podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a povaříme. Nakonec vlijeme kyselou smetanu, dosolíme, dopepříme a maso nakrájené na plátky můžeme vložit do omáčky nebo servírujeme obojí zvlášť.

Komentáře k receptu