Srnčí kýta s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Okurky nakládané
  • 800 g Srnčí kýta
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Masox
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 609.8 mg
  • Vláknina 13403.2 mg
  • Vitamín A 13403.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli na tenké plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, fazole scedíme a necháme okapat. Kostku masoxu uvaříme ve vodě.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté přimícháme papriky, okurky, fazole, hořčici, chilli koření, pepř, sůl, zalijeme vývarem z masoxu a alespoň pět minut povaříme za častého míchání.

Komentáře k receptu