Špíz z kančí kýty s ananasem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.2 mg
- Vláknina 5240.5 mg
- Vitamín A 5240.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kompotovaný ananas (kolečka)scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, mandle spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme. 
- 
                                2Kančí kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, v míse smícháme s grilovacím kořením, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce. 
- 
                                3V mezičase připravíme omáčku smícháním vepřové šťávy s kečupem a jemně nakrájeným čerstvým tymiánem. 
- 
                                4Marinované maso napichujeme střídavě s ananasem a paprikou. Špíz pečeme v troubě. 
- 
                                5Podáváme přelitý omáčkou a posypané lupínky mandlí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        