Kořeněné ragú ze zajíce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 337.5 mg
- Draslík 1689.4 mg
- Vláknina 4476.8 mg
- Vitamín A 4476.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky. 
- 
                                2Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut. 
- 
                                3Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        