Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí
Suroviny
- 50 g Šalvěj čerstvá
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Křepelka
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 501.6 mg
- Vláknina 10303.2 mg
- Vitamín A 10303.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křepelky vykostíme (zbavíme páteře a žeber), stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí, posekáme část šalvějových lístků (na 1 lžíci) a nastrouháme citrónovou kůru. 
- 
                                2V misce promícháme 1/3 olivového oleje s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a česnekovou pastou, vmícháme sůl, pepř a odložíme. 
- 
                                3Ve velké pánvi rozpálíme druhou třetinu oleje, vložíme křepelky, přidáme sekanou šalvěj a prudce opečeme do hněda. Maso pak přemístíme do pekáče. 
- 
                                4Na pánev nalijeme zbylou část oleje, přidáme citrónovou směs, přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vaříme za stálého míchání přibližně 1 minutu. 
- 
                                5Obsahem pánve přelijeme křepelky na pekáči a dámje péct do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 20 - 25 minut, nakonec k vypečené šťávě přidáme lžíci panenského olivového oleje. 
- 
                                6Porce servírujeme ozdobené šalvějovými lístky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        