Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1773 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 77.6 mg
- Draslík 784.9 mg
- Vláknina 2958 mg
- Vitamín A 2958 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí maso z panenky nakrájíme na kostky, uzený bok bez kosti také na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, žampiony na plátky. 
- 
                                2Kostky masa osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzený bok. 
- 
                                3Jehly vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za občasného obracení osmažíme ze všech stran. Jehly vyjmeme, do výpeku v pánvi nasypeme plátky žampionů, orestujeme, posypeme instantní jíškou, přilijeme ďábelskou omáčku, trochu červeného vína, podusíme a odstavíme. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        