Pečené křepelka v octové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 750 g Křepelka
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 632.8 mg
  • Vláknina 4709 mg
  • Vitamín A 4709 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme, opepříme. Do břicha jim vložíme tymián, petržel a sepneme je párátkem.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme olej, křepelky na něm po všech stranách opečeme.

  • 3

    Přilijeme do pekáče vývar a balzamikový ocet, poté pekáč přikryjeme poklicí, pečeme 15 minut při střední teplotě. Během pečení křepelky přeléváme šťávou, následně je vyjmeme. Ještě před podáváním do omáčky zašleháme zbytek másla.

Komentáře k receptu