Nugety z perličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Citrony
  • 200 g Jogurt bílý
  • 4 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření mleté
  • 2 g Pepř cayenský
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 600 g Perlička
  • 40 g Meduňka
  • 5 g Kmín římský
  • 40 g Máta
  • 150 g Cizrna
  • 2 g Koriandr
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Olej slunečnicový
  • 10 ml Hořčice Dijon
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.41 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 169.1 mg
  • Draslík 848.5 mg
  • Vláknina 5969.6 mg
  • Vitamín A 5969.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, do kterých vetřeme citronový pepř. Plátky rozkrájíme na nudličky, lehce pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut marinovat.

  • 2

    V míse smícháme všechno koření, sůl, mouku a olej, nudličky v těstíčku obalíme a ve woku na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme dozlatova.

  • 3

    V misce smícháme jogurt a zakysanou smetanu, ochutíme kořením, prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme a vmícháme nasekané bylinky. Dip vyšleháme metličkou dohladka.

  • 4

    Velkou mísu vyložíme opranými a osušenými listy hlávkového salátu, doprostřed umístíme misku s dipem a okolo rozložíme osmažené nugety.

Komentáře k receptu