Zajíc načerno
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Sůl
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Zaječí maso
- 1 šálek Zelenina kořenová
- 1 polévková lžíce Marmeláda bezinková
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 96985 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 1285.4 mg
- Vláknina 33523.8 mg
- Vitamín A 33523.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme. 
- 
                                2Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka. 
- 
                                3Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit. 
- 
                                4Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá. 
- 
                                5Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        