Pečený bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1221 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 136 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 433.9 mg
  • Draslík 1518.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem.

  • 2

    Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova.

  • 3

    Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím.

Komentáře k receptu