Pečená kančí kýta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 29 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 95.2 mg
- Vláknina 1086.5 mg
- Vitamín A 1086.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem. 
- 
                                2Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka. 
- 
                                3Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem. 
- 
                                4Podáváme s kroketami nebo s knedlíky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        