Paštika sv. Huberta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Vepřový bok
  • 400 g Kančí kýta
  • 200 g Játra vepřová
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Anglická slanina
  • 250 g Kompot brusinkový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paštikové koření
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks Cibule
  • 7.5 dl Víno portské
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 812.4 mg
  • Vláknina 5701.5 mg
  • Vitamín A 5701.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra

  • 2

    omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin.

  • 3

    Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku.

  • 4

    Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C.

  • 5

    Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

  • 6

    Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu