Polévka s hrachem a zvěřinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 500 g Kančí plec
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Hrách loupaný
  • 600 ml Voda pitná
  • 100 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 457.9 mg
  • Vláknina 10752.4 mg
  • Vitamín A 10752.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách necháme namočený přes noc ve vodě, poté ho uvaříme doměkka, scedíme a přepasírujeme. Usušené houby namočíme, poté udusíme, scedíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, maso nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme maso a restujeme. Poté přidáme mletou papriku, pepř, promícháme, přilijeme vývar a pomalu vaříme, až je maso měkké.

  • 3

    V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní postupně vývar a povaříme zhruba čtvrt hodiny, vývar občas promícháme od dna, aby se nepřichytil. Do vývaru přidáme česnek, prolisovaný hrách, přilijeme maso s vývarem, houby, sůl a majoránku. Polévku ještě asi lehce provaříme.

Komentáře k receptu