Kančí nudličky s houbami a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 600 g Kančí kýta
  • 150 g Sýr Čedar
  • 500 g Tagliatelle
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1211 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 62.4 mg
  • Draslík 665.3 mg
  • Vláknina 20016.1 mg
  • Vitamín A 20016.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.

  • 3

    Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.

  • 5

    Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.

  • 6

    Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu