Kančí guláš se šunkou
Suroviny
- 1000 g Kančí kýta
- 200 g Šunka dušená
- 400 g Cibule
- 120 g Olej rostlinný
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Paprika mletá sladká
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 180 g Sýr Eidam cihla 30%
- 600 g Bramborový knedlík
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 800 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 35 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 5461.7 mg
- Vitamín A 5461.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kančí kýtu bez kosti nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, sýr nastrouháme. 
- 
                                2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, šunku, cibuli, pár minut smažíme. Posypeme mletou paprikou, moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. 
- 
                                3Guláš rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a doplníme bramborovým knedlíkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        