Kančí žlázy na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Okurky nakládané
  • 60 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 300 g Kančí žlázy
  • 200 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1484 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.5 mg
  • Vláknina 4735 mg
  • Vitamín A 4735 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky žláz, zprudka osmahneme z obou stran, zmírníme oheň, podlijeme kořeněným vínem a dusíme, dokud se víno zcela neodpaří.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, plátky rajčat a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu