Masové plátky pečené s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hovězí kýta
  • 300 g Vepřová kýta
  • 300 g Kančí kýta
  • 150 g Játra vepřová
  • 1000 g Cibule
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Jalovec
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 50 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1366 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 145.1 mg
  • Draslík 943.4 mg
  • Vláknina 11731.7 mg
  • Vitamín A 11731.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z vepřové kýty, hovězí kýty a kančí kýty pokrájíme na plátky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na plátky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, játra pouze opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Dno pekáčku pomažeme sádlem, poklademe plátky hovězího masa, pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí, nyní položíme plátky vepřového masa, opět pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí. Další vrstvou budou plátky jater, postup opakujeme, poslední vrstvou budou kančí plátky, které posypeme zbytkem cibule. Podlijeme vývarem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme přibližně hodinu - do měkka. Pekáček neodkrýváme.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu