Ragú z masa divokého prasete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 160 g Mrkev kořen
  • 150 g Slanina vepřová
  • 6 g Petržel - nať
  • 800 g Kančí pečeně
  • 1 g Hřebíček
  • 2 g Pepř černý celý
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 150 g Fíky sušené
  • 30 ml Džus pomerančový
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 179.5 mg
  • Draslík 1075.7 mg
  • Vláknina 4643.8 mg
  • Vitamín A 4643.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.

  • 3

    Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.

  • 4

    10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.

Komentáře k receptu