Kančí plec s passatou
Suroviny
- 160 g Cibule
- 1000 g Kančí maso
- 160 g Mrkev kořen
- 60 g Sýr Parmezán
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Jalovec
- 300 g Celer řapíkatý
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 10 g Chilli koření mleté
- 50 g Pancetta
- 700 g Passata (drcená rajčata)
- 60 g Olej olivový extra panenský
- 800 ml Víno bílé
- 100 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1287 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 4756.8 mg
- Draslík 329.1 mg
- Vláknina 9221.5 mg
- Vitamín A 9221.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno. 
- 
                                2Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu mrkve, cibule a celeru, zalijeme polovinou bílého vína, okořeníme mletým jalovcem, solí, mletým pepřem, přidáme lístky šalvěje, promícháme a necháme marinovat přes noc. 
- 
                                3Do hrnce nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přisypeme pancettu, mleté chilli koření, orestujeme, přidáme zbylé poloviny cibule, mrkve, celeru, osmahneme, přidáme kostky masa bez marinády a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Přilijeme zbytek vína a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Přidáme passatu, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a velmi zvolna dusíme hodinu a půl. Během dušení podléváme vodou. 
- 
                                4Maso i s passatou rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        