Kančí ragú s houskovým knedlíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Celer bulvový
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mrkev kořen
  • 500 g Rohlíky bílé
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Šalotka
  • 70 g Petržel kořen
  • 400 g Kančí krkovička
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 481 mg
  • Draslík 653.6 mg
  • Vláknina 14605.5 mg
  • Vitamín A 14605.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ragú: V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, šalotku a na kostky nakrájené maso. Přidáme rajčata a víno, necháme vyvařit. Potom přidáme demi-glace, koření a bylinky. Dusíme do změknutí masa.

  • 2

    Knedlíky: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Mléko necháme vstřebat.

  • 3

    Změklé máslo vyšleháme, přimícháme žloutky a potom i pevný sníh ušlehaný z bílků. Do směsi vmícháme namočené pečivo, osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.

  • 4

    Připravenou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a ještě do alobalu. Knedlíky vaříme ve vodě nebo páře cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíků.

Komentáře k receptu