Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Křepelka
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 501.6 mg
  • Vláknina 10303.2 mg
  • Vitamín A 10303.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky vykostíme (zbavíme páteře a žeber), stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí, posekáme část šalvějových lístků (na 1 lžíci) a nastrouháme citrónovou kůru.

  • 2

    V misce promícháme 1/3 olivového oleje s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a česnekovou pastou, vmícháme sůl, pepř a odložíme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme druhou třetinu oleje, vložíme křepelky, přidáme sekanou šalvěj a prudce opečeme do hněda. Maso pak přemístíme do pekáče.

  • 4

    Na pánev nalijeme zbylou část oleje, přidáme citrónovou směs, přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vaříme za stálého míchání přibližně 1 minutu.

  • 5

    Obsahem pánve přelijeme křepelky na pekáči a dámje péct do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 20 - 25 minut, nakonec k vypečené šťávě přidáme lžíci panenského olivového oleje.

  • 6

    Porce servírujeme ozdobené šalvějovými lístky.

Komentáře k receptu