Srnčí kýta s mrkví a slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 111 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 205.9 mg
- Vláknina 6559.7 mg
- Vitamín A 6559.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí kýtu vcelku odblaníme, slaninu s mrkví nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme vždy kouskem slaniny s mrkví společně. Osolíme, opepříme, v pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo. 
- 
                                2Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu do pekáčku, jestliže nám zbyla slanina a mrkev, přidáme do pekáčku také. Podlijeme vodou, přilijeme ocet, vložíme do trouby a pečeme doměkka. 
- 
                                3Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme smetanu. 
- 
                                4Porce masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pánve. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        