Zaječí galantina s uzeným bůčkem
Suroviny
- 125 g Vepřový bok uzený
 - 100 g Anglická slanina
 - 350 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 2 špetka Sůl
 - 1 dl Masový vývar
 - 3 dl Víno červené
 - 6 dl Masový vývar
 - 1 kg Zaječí maso
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1809 mg
 - Bílkoviny 79 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 308.3 mg
 - Draslík 1728.6 mg
 - Vláknina 3920 mg
 - Vitamín A 3920 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.
 - 
                                2
Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.
 - 
                                3
Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.
 - 
                                4
Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.
 - 
                                5
Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.
 - 
                                6
Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                7
Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.