Jalovcová smetana se zajícem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1108 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1364 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 187.4 mg
 - Draslík 1118.9 mg
 - Vláknina 3002.5 mg
 - Vitamín A 3002.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.
 - 
                                2
Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.