Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 761 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 101.3 mg
 - Draslík 749.5 mg
 - Vláknina 10577.2 mg
 - Vitamín A 10577.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.3 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Čerstvý tymián opláchneme, okapeme, nasekáme najemno. Bobkový list rozdrobíme a spolu s tymiánem promícháme s masem.
 - 
                                2
Z oloupaných pomerančů vylisujeme šťávu, kterou v misce promícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Špízy navlhčíme a střídavě na ně napichujeme kostky masa a olivy. Opékáme 5 minut z každé strany na pánvi s rozehřátým slunečnicovým olejem.
 - 
                                4
Hotové zaječí špízy pokapeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.