Brambory dušené s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 1071.1 mg
  • Vláknina 10330 mg
  • Vitamín A 10330 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu silně vymastíme polotuhým máslem (nebo sádlem). Brambory nakrájíme na plátky a cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    Do mísy klademe plátky brambor, každou vrstvu osolíme a posypeme cibulí a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme vývarem, poklademe kousky másla a upečeme.

Komentáře k receptu