Fazolky dušené s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 478.8 mg
  • Vláknina 11945.8 mg
  • Vitamín A 11945.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a na másle ji sklovitě podusíme.

  • 2

    Přidáme vláken zbavené, na šikmé proužky nakrájené fazolky, osolíme a mírně podlijeme vodou (nebo vývarem). Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme nasekanou petrželku, zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu