Fazolky dušené s kyselou smetanou a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 539 mg
  • Vláknina 12617 mg
  • Vitamín A 12617 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka téměř do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec přidáme omytý a jemně nasekaný kopr a citronovou šťávu.

Komentáře k receptu