Dušené fazolky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolky mražené
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 459.8 mg
  • Vláknina 8428.4 mg
  • Vitamín A 8428.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky vsypeme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    V pánvi na másle osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Směs smícháme s fazolkami, prohřejeme a vmícháme nastrouhaný sýr.

  • 3

    Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a tymiánem.

Komentáře k receptu