Celer dušený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 925.7 mg
  • Vláknina 7890 mg
  • Vitamín A 7890 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu silně vymastíme máslem, na dno položíme plátky očištěného celeru, osolíme a pokapeme máslem.

  • 2

    Zbylý celer nakrájíme na plátky a smícháme s cibulí nakrájenou na kroužky a s plátky oloupaných rajčat. Vložíme do mísy na celer, zalijeme trochou vývaru, pokapeme máslem a upečeme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k minutkám nebo k pečením.

Komentáře k receptu