Dušený celer po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 323.8 mg
  • Vláknina 5865 mg
  • Vitamín A 5865 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na kostičky nakrájený celer osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Nasucho opraženou mouku rozmícháme v kyselé smetaně, přilijeme k celeru a dusíme do změknutí. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

  • 3

    Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Komentáře k receptu