Kaštanová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 80 g Mouka z jedlých kaštanů
  • 30 g Solamyl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 98.8 mg
  • Vláknina 2977.5 mg
  • Vitamín A 2977.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vajec a cukru ušleháme šlehačem pěnu. Během šlehání přidáváme postupně oba druhy mouky, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

  • 2

    Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 30min. Po vyjmutí necháme bábovku 2min odpočinout, poté vyklopíme a necháme úplně vychladnout.

  • 3

    Těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem a kakaem.

Komentáře k receptu