Vepřové závitky se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 62.5 mg
  • Vláknina 865.8 mg
  • Vitamín A 865.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3173.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Maso sbalíme do závitků, sepneme párátky nebo jehlou a protkneme proužky slaniny. Povrch osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na zbylém másle a nakrájené slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec zahustíme šťávu lžičkou mouky smíchanou s kouskem másla a vše ještě chvíli povaříme.

  • 4

    Podáváme s nočky nebo s grilovanými rajčaty.

Komentáře k receptu