Vepřové závitky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 186.9 mg
  • Vláknina 1191 mg
  • Vitamín A 1191 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3162.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.

  • 2

    V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.

  • 3

    Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.

  • 4

    Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.

Komentáře k receptu