Jehněčí v hrnci
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 5 g Petržel - nať
 - 600 g Jehněčí plec
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Pórek
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Karotka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 598.3 mg
 - Vláknina 5916.6 mg
 - Vitamín A 5916.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme ocet, nakrájenou cibuli, karotku, mrkev a pórek. Pod pokličkou vše vaříme doměkka.
 - 
                                2
Hotový pokrm upravíme na mísu a posypeme směsí nasekané petrželky, utřeného česneku a na másle osmažené strouhanky.