Kuřecí frikasé na vinném octu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kuřecí stehna
  • 60 ml Olej olivový
  • 80 ml Ocet vinný
  • 20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 10 ml Rozmarýn čerstvý
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 5 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 689.1 mg
  • Vláknina 849.8 mg
  • Vitamín A 849.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna odkrojíme od kosti, nakrájíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme.

  • 2

    Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm kuřecí kousky, které jsme osolili a důkladně opepřili.

  • 3

    Po osmahnutí kousky masa vytáhneme na talíř, otřeme si pánev do sucha a do pánve nalijeme panenský olivový olej, který na mírném plameni rozehřejeme. Přidáme do něj ančovičky, rozmarýn a česnek a restujeme za stálého míchání až do doby, kdy nám restovaná směs začne vonět.

  • 4

    Kousky masa vrátíme zpět na pánev, promícháme s restovanou směsí, přidáme vinný ocet a necháme několik minut probublat. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut do změknutí kuřete. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody.

  • 5

    Balsamico ocet vlijeme na pánev těsně před stáhnutím z plamene, tento ocet dodá masu zvláštní skvělou chuť.

  • 6

    Podáváme s opečenými brambory s několika snítkami rozmarýnu.

Komentáře k receptu