Kuřecí frikasé s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Olej olivový
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 50 ml Limetka
  • 40 ml Omáčka ústřicová
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1144 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1229 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1145.6 mg
  • Vláknina 8097.5 mg
  • Vitamín A 8097.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.

  • 3

    Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.

  • 4

    Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetkovou šťávou, přidáme limetkovou kůru, a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.

  • 5

    Přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.

  • 6

    Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.

  • 7

    Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.

  • 8

    Pokrm dusíme v troubě předehřáté na 190 °C hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.

Komentáře k receptu