Bramborové knedlíky z Waldviertlu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 774.9 mg
  • Vláknina 9375 mg
  • Vitamín A 9375 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    250g brambor den předem uvaříme, oloupeme a druhý den jemně nastrouháme.

  • 2

    500g syrových brambor oloupeme, jemně nastrouháme a dáme vyluhovat do vody. Lehce je vymačkáme, smícháme s vařenými bramborami a sádlem a osolíme. Solamyl smícháme s trochou vyluhované vody a přimícháme k bramborám. Vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta tvarujeme knedlíky a v osolené vodě je vaříme 20 minut na mírném ohni. Potom hrnec odstavíme z ohně a knedlíky necháme ještě 10 minut táhnout.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k vepřové pečeni.

Komentáře k receptu