Milánské sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 64.4 mg
  • Vláknina 3197.3 mg
  • Vitamín A 3197.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme dohladka s cukrem, zašleháme vejce a citronovou kůru. S polovinou mouky vmícháme do hmoty prášek do pečiva a nakonec zapracujeme zbytek mouky a uhněteme těsto. Necháme ho v chladnu uležet, nejlépe přes noc.

  • 2

    Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát a na jeho povrch vytlačíme vzorek (třeba pomocí struhadla na mrkev nebo vidličkou). Formičkou vykrájíme kytičky (nebo jiné tvary) a pečeme na papírem vyloženém plechu.

  • 3

    Ihned po upečení sušenky potřeme rozpuštěným máslem (cca 60g) a posypeme směsí krystalového a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu