Škeble v zeleninovém vývaru s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Karotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 16 ks Škeble čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.125 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 303.1 mg
  • Draslík 2963.2 mg
  • Vláknina 11363.5 mg
  • Vitamín A 11363.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 141.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.

  • 2

    Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.

  • 3

    Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je česneková bageta.

Komentáře k receptu