Čekankový salát s pršutem a škeblemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Škeble čerstvé
  • 400 g Mušle slávky
  • 45 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Čekanka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Prosciutto sušené
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 16456.8 mg
  • Vitamín A 16456.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na marinovanou zeleninu dáme do hrnce a vaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme zchladnout, poté vyjmeme.

  • 2

    Přimícháme k zelenině všechny ostatní suroviny.

  • 3

    Salát necháme 15 minut vychladit.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu