Pařížské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 356.8 mg
 - Draslík 572.8 mg
 - Vláknina 2476 mg
 - Vitamín A 2476 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
V talíři rozšleháme vejce, řízek do něj ponoříme a i s vejcem jej vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem. Pokud se z vejce vytvoří nitky, vidličkou je přesuneme na řízek.
 - 
                                3
Maso dozlatova opečeme, obrátíme a dopečeme z druhé strany.
 - 
                                4
Ihned podáváme obložené dílky citronu.