Mořský jazyk smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 771.6 mg
  • Vláknina 2956.4 mg
  • Vitamín A 2956.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby stáhneme, vykucháme a oddělíme hlavu i ploutve.

  • 2

    Připravené porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejce a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Usmažené ryby upravíme na nahřátou mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou.

Komentáře k receptu