Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Mořský jazyk
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 1214.6 mg
  • Vláknina 32077.4 mg
  • Vitamín A 32077.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 396.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.

  • 2

    V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.

  • 3

    Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.

  • 4

    Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu