Smažený mořský jazyk na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 885.4 mg
  • Vláknina 5087 mg
  • Vitamín A 5087 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské jazyky opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Mandle spaříme, oloupeme a rozsekáme nahrubo, petrželovou nať jemně nakrájíme.

  • 2

    Na velké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme mořské jazyky po obou stranách.

  • 3

    V mezičase na másle osmažíme mandle dozlatova, přidáme citronovou šťávu a prohřejeme.

  • 4

    Mořský jazyk servírujeme přelitý máslem s mandlemi a posypaný petrželovou natí.

Komentáře k receptu