Okoun pečený s ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 11.8 mg
- Draslík 81.4 mg
- Vláknina 3060 mg
- Vitamín A 3060 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli. 
- 
                                2Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu. 
- 
                                3Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        