Mořský okouník zapečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 600 g Rajčata
  • 150 g Mozzarella
  • 10 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 867.6 mg
  • Vláknina 4889.8 mg
  • Vitamín A 4889.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každou porci mírně pokapeme octem.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní 2/3 omytých, na plátky rozkrájených rajčat, očištěné, na kolečka nakrájené cibulky a bazalkové lístky. Osolíme a opepříme. Na zeleninu položíme porce okouníka, pokapeme 2 lžícemi oleje. Přikryjeme zbylými rajčaty. Na povrch poklademe Mozzarellu, pokrájenou na plátky.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu